Glumom do zabave, smijeha i nagrada

U školi “Dašo Pavičić” njegujemo i razvijamo talente svojih učenika, pa se tako možemo pohvaliti velikim brojem one djece koja imaju glumački dar. Iako se školska godina odvijala u otežanim i izmijenjenim uslovima, članovi dramske sekcije su vrijedno radili i pripremili predstavu kojom su obradovali  publiku i van svoje škole. “Siromašni Romeo” je komedija koju su odigrali, osim u svojoj,  i u OŠ “Ilija Kišić” i “Orjenski bataljon”, te tako zabavili svoje vršnjake.

Povodom donatorske akcije “Poklonite (se) školi”, nastupali su i u Dvorani Park razonodivši širu novsku publiku. Gledalište je uživalo u duhovitim scenama koje je vješto osmislio dječiji pisac Tode Nikoleteć. Milica Šekularac je vjerno iznijela lik lijepe i odlučne Julije. Vuk Kovačević je na sceni plijenio svojim šarmom i duhovitošću, te u potpunosti dočarao lik siromašnog Romea (sluga Vićenco).

Katharina Schiller je maestralno odigrala lik grofice, Julijine majke, dok je Jovo Knežević imao ulogu grofa, Julijinog oca, tihog i dobroćudnog čovjeka kakav je i sam. Uloge Julijinih prosaca imali su:  Mihajlo Vlahović (baron Salvatore), Alen Kadrić (grof Papagalo), Željko Zgradić (grof De Niko) i Maksim Femić (grof Đorđino) koji su na humoristički način iznijeli karaktere svojih likova i tako doprinijeli da predstava bude zanimljiva i duhovita. Elena Senić je imala ulogu sluškinje Žizel, Julijine iskrene prijateljice, zahvaljujući kojoj je čitava pozorišna priča dobila notu ozbiljnosti i realnosti.

Uloge dama, pratilja udvarača na balu, imale su: Anđela Kokot, Iskra Padrov, Jana Vilov i Teodora Matković. Svojom gracioznošću su učinile da predstava dobije na značaju. Adrian Ajvaz, i sam vrlo talentovan za muziku i pjesmu, odigrao je ulogu  muzičara na balu.  Na samom kraju, poručio je publici da je ljubav smisao čovjekovog postojanja, da je moramo njegovati i neprekidno darivati jedni drugima.

Prijavivši svoje učenike na 13. Festival dječijeg teatra Crne Gore, nastavnica Sandra Seferović je zaokružila ovogodišnji rad na dramskoj sekciji i predstavi “Siromašni Romeo”. Nagrade, na ovom Festivalu u Baru, nisu izostale. Zahvaljujući Vesni Vukićević, učenici su osvojili 1. mjesto za najbolje kostimirane učesnike Festivala. Katharina Schiller je osvojila 2. mjesto za najbolju žensku glavnu ulogu, a Mihajlo Vlahović  2. mjesto za najbolju mušku epizodnu ulogu. Nastavnica Sandra Seferović je, u ime OŠ “Dašo Pavičić”, primila priznanje za doprinos dječijoj pozorišnoj produkciji Crne Gore.

Print Friendly, PDF & Email