I mi smo napravili “Ježevu kućicu”

Ogledni čas iz crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnosti održan je 14.11.2019.godine u  odjeljenju I-7 u Igalu. Realizator časa je bila   Nataša Beko, profesor razredne nastave. Času su prisustvovali Branislav Krečković, direktor škole, pedagoškinja Nedeljka Stojanović-Stanojlović  i  učiteljice Jelena Rostović  i Suzana Milović.

Naši prvačići su na ovom času utvrđivali gradivo usvojeno na prethodnim časovima. Tokom časa  učenici su mogli da u komunikaciji pravilno upotrebljavaju nove izraze, pokažu razumijevanje dogadjaja u ovoj basni u stihu, drami… i prepoznaju glavne  likove u njoj.

Metode koje je učiteljica koristila na času su kooperativno učenje, smisleno učenje, mehaničko-praktično učenje. Učenici su  radili u paru i od ponuđenog materijala trebali su da sklope cjelinu priče,  u čemu su uspjeli i bili jako zadovoljni. Na kraju časa prvačići su od plastelina pravili  likove životinja iz  Ježeve kućice,  omiljene svim generacijama najmlađih đaka.

Sa oduševljenjem i radošću učestvovali  su u svakom zadatku  a najviše su se radovali kreirajući svoj dio priče Ježeve kućice, koju smo zajedničkim radom i trudom sklopili u cjelinu.

Za ovakve časove potrebno je mnogo pripreme, mašte, kreativnosti i strpljenja  da bi na času uživali i đaci kao i njihova učiteljica, što je u ovoj priči bilo očigledno.