Naše šahovske nade

Februar nam donosi mnogo uspijeha kako na takmičenjima u znanju, tako i u sportu. Da sekcije naše škole rade kvalitetno i posvećeno svjedoči sljedeći uspijeh. Naime, u prvom pojedinačnom opštinskom takmičenju u šahu, koje je održano 10.2.2020. godine  u OŠ ,,Ilija Kišić“ u Zelenici, učestvovali su naši učenici Jovan Mirković III1, Anna Zgogurina III2 i Vojin Ružičić III6.

Učenici su uz takmičenje imali priliku da odigraju simultanku sa internacionalnim majstorom Predragom Nikačem, i tako unaprijede svoja znanja u šahu u ovoj izuzetnoj igri. Na takmičenju je učestvovalo 16 učenika, a odigrano je 5 kola po švajcarskom sistemu. Pobijedila je naša učenica Anna Zgogurina, što i nije veliko iznenađenje jer je ona šampionka Sankt Peterburga za svoj uzrast i druga u Rusiji (za učenike do 10 godina).Ona je nadigrala sve protivnike i osvojila 5 poena.

Četvrto mjesto osvojio je Jovan Mirković (3 poena).

Internacionalni majstor Predrag Nikač održao je predavanje i odgovarao na pitanja. Diplome najuspješnijim takmičarima na šamponatu uručili su direktorica OŠ ,,Ilija Kišić’’  Snežana Mirković i IM Predrag Nikač.

Vođe šahovske sekcije u našoj školi su profesor Stevo Obradović i učiteljica Milka Vuković.