Pedagoško-psihološka služba

Pedagoško – psihološka služba postoji u našoj školi već decenijama.
Pedagog škole je Nedjeljka Stojanović – Stanojlović i počela je da radi 1. IX 1984. godine.
Psiholog škole je Vanja Nuhefendić i radi u školi od 1. IX 1993. godine.
Misiju pedagoško – psihološke službe u ovoj školi, možda, najbolje oslikavaju stihovi Jovana Jovanovića Zmaja, ispisani na vratima.

I, zaista kancelarija pedagoga i psihologa je mjesto gdje se učenici (i roditelji) smiju, vesele, pjevaju, plaču, gdje tuguju, gdje se raduju, razgovaraju, iznose svoje predloge, mišljenja, kritike, sugestije… To je mjesto gdje se „šapuću tajne, velike i male“, gdje se „otvara duša“, traži pomoć, gdje svi uče jedni od drugih da budu bolji ljudi i da nam život bude ljepši, bogatiji, uspješniji.

To je prijatan prostor, ispunjen cvijećem, slikama koje su poklanjale prijateljske škole ili koje su radili talentovani učenici.

To je, takođe prostor sa puno stručne literature, ali i mnoštvom učeničkih dosijea, izvještaja, planova, zapisnika, albuma, panoa sa mudrim mislima.

I na kraju, to je prostor gdje ste uvijek dobrodošli i gdje ćete uz raspjevanog kokota sa ulaznih vrata i sami poželjeti da zapjevate, nešto lijepo izrecitujete, pokažete neki uspjeli crtež ili pročitate zanimljiv sastav ili domaći zadatak.

I da ne zaboravimo, tu ćete nacrtati prvi crtež porodice u osnovnoj školi, koji će pedagog i psiholog marljivo čuvati i koji će vam, na vaše ogromno iznenađenje i radost predati u poslednjoj sedmici školovanja u ovoj školi.

Print Friendly, PDF & Email