Zauzmi stav – pokaži da si talentovan

Svakom djetetu potrebni su podrška, povjerenje i ljubav. Kakvi smo mi prema njima, ali i oni prema nama sada, kao i ono što se u ovom uzrastu dešava u interakciji između nastavnika, djece i roditelja, to je ono što će ta djeca biti za deset godina.

Tim povodom u utorak, 26.11.2019. godine, družili smo se u odjeljenju VI3. Bojana Mijović, profesorica CSBH jezika i književnosti, održala je ogledni čas pod sloganom  ZAUZMI STAV – POKAŽI DA SI TALENTOVAN, napisanim na dva jezika, našem i na kineskom.

I zaista, mali talenti iz VI3 bili su izuzetni. Saznali smo da svako od njih ima neki dar. Oni su sjajni recitatori, pisci, glumci, sportisti…Odlično računaju, crtaju, plešu, prave poslastice i još mnogo toga.

Učenici su na ovom  času imali i sjajan uzor –Anđelu Vučetić, učenicu trećeg razreda gimnazije. Ona je bila gost i pričala je o svojim prethodnim i trenutnim uspijesima, među kojima je i osvojena nagrada na takmičenju iz kineskog jezika koja ju je odvela u Kinu. Od nje su  saznali mnogo o učenju i vladanju, o stvaranju, o kineskoj kulturi, o svojim vršnjacima i jednu vrlo važnu činjenicu – da je u Kini poziv nastavnika SVETA PROFESIJA. Na času je bilo čudesno, a mogli smo naučiti i kako se osvaja sreća.

Ovaj čas je dokaz da Škola prati i bodri kako sadašnje tako i bivše učenike; dokaz da je veza između učenika i nastavnika neraskidiva i ono što nikakako ne smijemo zaboraviti, to je da SVAKO DIJETE KRILA IMA. Zato smo tu da im pomognemo u razvijanju i iskazivanju kako njihovih talenata tako i ličnosti u cjelini, što smo ovim uspiješnim časom i dokazali.