Budite strpljivi, odvažni i zakoračite u novi svijet

U kino sali naše škole, 16.6.2023.godine, najboljim učenicima uručene su diplome ,,Luča“. Ove godine njih jedanaestoro je zaslužilo je ovo laskavo priznanje kao dokaz da su u devetogodišnjem školovanju imali sve petice iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje.

Nosioci diplome ,,Luča“ su:

1.Darjan Đoršević, IX1

2.Dejana Sladović, IX1

3.Milica Mitrović, IX2

4.Mia Jančić, IX2

5.Mila Striković, IX3

6.Marija Pištalo, IX3

7.Miodrag Benderać, IX3

8.Adrijana Tomašević, IX3

9.Ivan Topić, IX4

10.Lara Predović, IX4

11.Ivana Antović, IX6

Nagrađeni su i učenici koji su na kraju nastavne godine imali uspjeh u učenju i vladanju sa prosječnom ocjenom 5,00 . A to su:

1.Adrijana Marić, IX3

2.Radmila Vavić, IX3,

3.Matveii Stryha, IX4

Svi dobitnici diplome ,,Luča“, kao i pohvaljeni učenici ,nagrađeni su knjigom.

Najboljim učenicima zasluženo priznanje uručila je v.d.direktorica Bosiljka Perunović i tom prilikom istakla:

,,Draga djeco,

Vi ste ponos naše škole i primjer da se trud isplati, da se snovi ostvaruju i da su zadati ciljevi dostižni svakom upornom i istrajmom učeniku. Predstavnici ste generacije koja je, tek zakoračivši u predmetnu nastavu, bila suočena sa pandemijom koja je bila izazov za sve. Suočili ste se sa gubitkom redovne rutine, sa online nastavom i lišavanjem lične interakcije sa nastavnicima i vršnjacima, ali ste i u tom teškom periodu pokazali istrajnost, prilagodili se situaciji i postigli izuzetan uspjeh.Ovo je trenutak kada završavate jedno poglavlje svog života. Zapamtite da ste sposobni za velika djela. Ovo je samo početak vaše budućnosti, a vaš uspjeh treba da bude snažna motivacija da nastavite tragom postignutog. Ako se ikada suočite sa neuspjehom, nemojte

odustati. Ustanite hrabro, prihvatite izazov i pokušajte ponovo. Važno je imati hrabrosti i vjerovati u sebe i svoje sposobnosti čak i kada se čini da je put pretežak, a cilj nedostižan. Čuvajte i volite svoju porodicu jer je ona stub i vjetar u leđa, budite odvažni, strpljivi i zakoračite u jedan novi svijet pun avanture, sazrijevanja i neograničenih mogućnosti. Još jednom svima čestitke od srca! Ponosna sam što ste bili učenici naše škole.Srećno!“

Nagrađene učenike podržali su roditelji, odjeljenjske starješine i predmtni nastavnici. Uz smijeh i najljepše želje su se rastali .