Robotika u našoj školi

U našoj školi od prošle godine je počela sa radom robotička sekcija koju vode učiteljice Vesna Vasović, Aleksandra Samardžić, Vanja Đurović i vaspitačica Verica Kovačević .

Ove školske godine kompanija Mtel je donirala set robota Lego Spike našoj školi što je dodatno pojačalo angažman naših učenika. Učenici su vrijedno radili i savladali prve korake iz programiranja i robotike. Obučavali su se za rad na robotima Maqueen Plus V2 i Lego Spike .

Učestvovali smo na takmičenju drugog ciklusa Montenegro Makers robotičke lige 29. maja u Baru i predstavili školu sa 4 tima .

Najmlađi učenici naše škole, učenici 1. razreda, sa učiteljicom Vesnom Vasović, takođe su učestvovali na Državnom WRO 2024. takmičenju iz robotike u Crnoj Gori u okviru Svjetske olimpijade u robotici – World Robot Olympiad – održanom 17. maja u Podgorici.

Djeca su pokazala veliku zainteresovanost i dobre vještine iz oblasti robotike kao i kreativnost pri rješavanju zadatih problema. Cilj robotičke sekcije je da se djeci približi pojam programiranja i robotike,da razvija timski rad, kreativnost i upornost kao i da ih uputimo na koje sve načine mogu koristiti robote u svakodnevnim situacijama.

Ponosni smo na postignuća naših učenika i njihovu želju za daljim napredovanjem u ovoj oblasti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*