Naši svetionici budućnosti – dodjela diplome „Luča“

Dana 03.06.2024. godine, u našoj školi upriličena je svečana dodjela diplome Luča, najvećeg priznanja u obrazovanju. Uz dobitnike ovog priznanja, događaju su prisustvovali njihovi roditelji i nastavnici. Ova prestižna diploma dodeljuje se učenicima za izuzetne akademske rezultate i besprekorno vladanje tokom svih devet godina školovanja. Njihova posvećenost učenju, istrajnost i trud zaslužuju posebno priznanje.

Direktorica škole, Bosiljka Perunović, naglasila je da diploma „Luča“ nije samo simbol izuzetnih akademskih dostignuća, već i odraz volje i želje za znanjem i istinom. „Luča“ je svjetlost budućnosti, pokazujući nam da su njeni nosioci, kroz marljivost i rad, postali primjeri koje će njihovi vršnjaci slijediti. Svojim uspjehom, ovi učenici ne samo da osvetljavaju put sebi, već i inspirišu čitavu zajednicu da cijeni obrazovanje. Diploma „Luča“ simbolizuje svetlost i putokaz ka boljoj budućnosti, a naši učenici su pravi ambasadori tih vrednosti, istakla je Perunović.

Pohvaljeni su svi učenici sa odličnim uspjehom i primjernim vladanjem, a nosioci diplome „Luča“ za ovu školsku godinu su:

1. Sofija Grković, IX1

2. Dušan Reljić, IX1

3. Luka Marković, IX2

4. Elena Mračević, IX2

5. Vidoje Čeprnić, IX2

6. Nemanja Gecaj, IX3

7. Martina Aranzulo, IX5

Učenici koji su, osim nosioca diplome „Luča“, na kraju IV klasifikacionog perioda imali srednju ocjenu 5,00:

1. Mihaela Vujačić, IX1

2. Nikita Bojkov, IX1

3. Barbara Baltić, IX2

4. Anđela Prebiračević, IX3

5. Vuk Mihailović, IX5

6. Danijel Adrović, IX7

Posebno je pohvaljena učenica Anja Dragić, IX2, koja u toku školske 2023/24. godine nije napravila ni jedan izostanak. Takođe, učenik Dušan Reljić, IX1, koji je osvojio prvo mjesto na Državnom takmičenju, dobio je posebno priznanje za svoj izuzetan uspjeh.

Ova svečanost nije samo proslava postignuća ovih izvanrednih učenika, već i inspiracija svim učenicima da žive svoju jedinstvenost, da teže ka izvrsnosti, marljivosti i odgovornosti. Direktorica Perunović je takođe naglasila značaj kontinuirane podrške i saradnje između roditelja, nastavnika i učenika, jer samo zajedničkim trudom možemo stvoriti sredinu koja podstiče uspjeh i napredak. Dodala je da je obrazovanje temelj svake zajednice i da su ovi učenici, kroz svoj trud i rad, pokazali put ka boljoj budućnosti.

Njihov uspjeh nije samo individualno dostignuće, već kolektivni ponos cijele škole i lokalne zajednice, koji nas sve motiviše da ulažemo u znanje i njegujemo vrijednosti koje diploma „Luča“ predstavlja, zaključila je Perunović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*