Zapažen rezultat naših učenika na Olimpijadi znanja

Trinaesta Olimpijada znanja, takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola Crne Gore iz matematike i prirodnih nauka, održana je u subotu, 6. maja 2023., u zgradi tehničkih fakulteta Univerziteta Crne Gore, u Podgorici.

Takmičenje se tradicionalno održava pod pokroviteljstvom Rektora Univerziteta Crne Gore, Crnogorske akademije nauka i umjetnosti i kompanije DOMEN, u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta UCG i Društva matematičara i fizičara Crne Gore. Prijavljeni takmičari imali su priliku da pokažu svoje znanje iz matematike, fizike, biologije, hemije i programiranja. Cilj ovog takmičenja je popularizacija prirodno-matematičkih nauka i prepoznavanja potrebe da se kontinuirano podstiču daroviti učenici da razviju i iskažu svoj talenat.

Na ovom prestižnom takmičenju znanja učestvovli su i učenici naše škole. Dušan Reljić i Nikita Boykov takmičili su se iz matematike. Dušan Reljić, učenik VIII razreda, osvojio je treće mjesto, a Nikita Bpykov , takođe učenik VIII razreda,osvojio je sedmo mjesto. Učenike je za takmičenje pripremela Ivana Kecojević, prof.matematike.

Čestitamo učenicima i mentorki!