Prvi na Opštinskom takmičenju u košarci

U organizaciji OŠ,,Dašo Pavičić“, a uz podršku KK Primorje, 13.5.2023.u Sportskom centru Igalo, održano je Opštinsko košarkaško takmičenje osnovnoh škola. Po riječima organizatora i učesnika ovog sportskog događaja, pobijedila je košarka, mladost i takmičarski duh.

Teren i tribine najzadovoljnjiji su napustili igrači i navijači OŠ,,Dašo Pavičić“. Učnici pobjedničke ekipe, savladavši ekipu OŠ,,Ilija Kišić“ rezultatom 54:37 i ekipu vršnjaka OŠ,,Milan Vuković“ rezultatom 54:43, ponijeli su titulu najboljih. Pehar namijenjen najboljoj ekipi, primila je direktorica naše škole Bosiljka Perunović i tom prilikom istakla:

,,Ispunili smo cilj, a to je da se djeca iz opštinskih škola druže. Mi smo danas u Sportskom centru afirmisali sport, takmičarski duh, toleranciju. U saradnji sa KK Primorje uspješno smo organizovali turnir i nadamo se da će turnir postati tradicionalan“.

Našu ekipu pripremao je Željko Milićević, profesor u OŠ,,Dašo Pavičić“, i ne krije zadovoljstvo da su zacrtani cilj ostvareni:

,,Cilj nije bio da osvojimo turnir, ali nam je to pošlo za rukom.Cilj je bio masovnost na takmičenju, taj cilj je ispunjen.

Takmičenje je proteklo u fer igri i sportskoj atmosferi.Titulu najboljeg igrača turnira ponio je Luka Marković, učenik OŠ ,,Dašo Pavičić“, a ujedno i igrač pobjedničkog tima:

,,Čestitam svojoj ekipi na pobjedi. Utakmice su bile odlične, a tim naše škole je pokazao najviše i opravdao titulu najbolje ekipe“.

Zahvaljujemo svim učesnicima turnira koji su pomogli da se ova značajna manifestacija održi i svojim učešćem podržali turnir.

Ekipi tima OŠ ,,Dašo Pavičić“ čestitamo na zasluženom prvom mjestu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*