RAZMJENJUJEMO ZNANJA I ODRŽAVAMO MEĐUNARODNU SARADNJU

     U okviru međunarodne saradnje između JU OŠ ,,Dašo Pavičić“ i škole ,,Digi Mittelshule Garsten’’ iz Austrije, dana 26.10.2023. godine, u kabinetu biologije održan je javni ogledno-ugledni čas na temu: Ljekovito bilje mediteranskog područja. Čas su realizovale: Milica Kovačević, prof. biologije, Budimirka Veseli i Jelena Rostović, nastavnice razredne nastave. One su ovom prilikom, između ostalog, dale primjer implementacije ključnih kompetencija u obrazovno-vaspitni proces.

     U realizaciji časa učestvovali su učenici:

I razreda: Otović Dunja, Dedijer Aleksa, Dedijer Maša i Babić Vuk;

VI razreda: Kotlaš Mateja i Obradović Sara iz VI1, Seferović Sava i Gavrilović Vladana iz VI2, Gavrilović Anastasija i Gavrilović Andrijana iz VI4, Rostović Andrej i Radonjić Luka iz VI3;

VIII razreda: Komatina Maksim i Kuč Elma iz VIII1; Gavrilović Nina,VIII2; Popović Bogdan i Shiller Phillip iz VIII3, Radojević Asja,VIII4 i Manojlović Neda,VIII5;

     Učenici su na veoma kreativan način, kroz igru, glumu i putem prezentacije, upoznali goste sa čudesnim moćima ljekovitog bilja mediteranskog područja. Prisutni su slušali o karakteristikama, ljekovitim svojstvima i upotrebi rogača, naranče, nara, limuna, smokve, majčine dušice, lovora, masline, kantariona, ruzmarina, komorača i vranilove trave u narodnoj medicini.

U završnom dijelu časa,gosti su uživali u degustaciji delicija napravljenih od ljekovitog bilja na bogato  pripremljenoj dekorativnoj trpezi.

Ogledno-uglednom,javnom času prisustvovali su :g-đa Aleksandra Jaramaz,direktorica škole Digi Mittelshule Garsten iz Austrije i nastavnici/ce: Barbara Feichtinger, zamjenica  direktorice i nastavnica za rad sa djecom sa POP; Elisabeth Stenitzer, nastavnica njemačkog jezika, istorije i informatike; Monika Martl, nastavnica engleskog jezika i likovne kulture; Karina Schneiber, nastavnica matematike i fizičkog vaspitanja;Janine Kro   nsteiner, nastavnica njemačkog jezika i psihologije; Philipp Haimel, nastavnik engleskog jezika i muzičke kulture; Florian Nestler, nastavnik biologije i geografije;direktorica naše  škole Bosiljka Perunović;pomoćnica direktorice Mira Krulanović; psihološkinja škole Vanja Nuhefendić,pedagoškinja Anita Nišavić-Blagojević; profesorica njemačkog jezika Tatjana Krstajić; bibliotekarka Branka Banićević i profesorica matematike i roditelj Ivana  Dedijer.

Realizatori:

                                                                                      Milica Kovačević,prof.biologije

                                                                           Budimirka Veseli,nastavnica razredne nastave

                                                                           Jelena Rostović, nastavnica razredne nastave