U IGRI I ZNANJU BEZ GRANICA

Učenici petog razreda iz četiri osnovne hercegnovske škole („Dašo Pavičić“, „Milan Vuković“, „Ilija Kišić“ i „Orjenski bataljon) su 24.11.2023. godine, u fiskulturnoj sali Osnovne škole „Dašo Pavičić“, učestvovali u takmičenju pod nazivom „U igri i znanju bez granica“. Sve škole su predstavljale ekipe od po15 učenika. Takmičile su se u pet edukativno-zabavnih igara:

Igra 1 – Prenosnik

Igra 2 – Pilići

Igra 3 – Gusarska mapa

Igra 4 – Pringles pong igra znanja

Igra 5 – Oluja u oluji

Tim koji je organizovao takmičenje činili su: koordinator takmičenja Jovan Mitrović, sudije Nikola Popović i Damir Džogović, fotograf Lion Hodžić.

Pored takmičarskog, projekat „U igri i znanju bez granica“ ima i edukativni karakter. Kao takav bavi se tematskim igrama koje afirmišu zdravlje, zdrave stilove života, zaštitu životne sredine i očuvanje prirode. Ovaj projekat, za koji su bili zaduženi Zavod za udžbenike i nastavna sredstva i Agencija za zaštitu životne sredine, pruža mogućnost svim učenicima da učestvuju u besplatnim sportsko-zabavnim i edukativnim sadržajima. Učenici su kroz uzbudljive i zabavne aktivnosti pokazali takmičarski duh, pripadnost školi i zajednici.

Na takmičenju je najviše bodova osvojila ekipa OŠ „Dašo Pavičić“ i time obezbijedila učešće u nacionalnom finalu koje će se održati tokom proljeća sljedeće godine. Pobjednička ekipa naše škole je igrala u sastavu: Andrea Stanišić, Sara Bukejlović, Miloš Prebiračević, Milena Milanović, Ilija Nikčević, Teodora Roćenović, Vuk Tomašević, Milica Vujačić, Viktor Jančić, Antonio Movilli, Milan Vučetić, Elena Dumić, Miljana Rikalo, Una Marčeta i Vuk Ćurić. Mentor učenicima je nastavnica Marija Šturanović.

Na kraju takmičenja svi učenici su od organizatora dobili slatke paketiće, vodu i diplome.