Za sigurno okruženje u zajednici

U saradnji Centra bezbijednosti i JUOŠ ,,Dašo Pavičić“ 22.11.2023. godine, u prostorijama škole, održano je predavanje na temu: Vršnjačko i porodično nasilje, suzbijanje  upotrebe opojnih droga i bezbjednost u saobraćaju.


Slobodan Đokić, načelnik policije, Ljiljana Lipovac, inspektorka za maloljetničku delikvenciju, Stefan Baltić, inspektor za narkotike i Božo Martinović, komandir saobraćajne policije, za učenike prve i druge smjene ( VII i IX razreda) održali su predavanje na ovu vrlo značajnu temu. Saradnja škole sa institucijama u lokalnoj zajednici od izuzetnog je značaja u svim životnim aspektima za sigurniji, srećniji i zdraviji život naših učenika. Saradnja Centra Bezbjednosti i Škole pokazala je da smo na zajedničkom i istom putu kada je u pitanju sigurnost naših učenika. Predavanje je imalo za cilj i da kod učenika razvije svijest da su Škola i Centar bezbijednosti institucije kojima se treba obratiti ukoliko se osjećaju nesigurno, nezaštićeno, ugroženo. Svi pripadnici Centra bezbijednosti  imali su edukativno izlaganje s ciljem da učenicima  VII i IX razreda približe probleme sa kojima se suočavaju, i sve češće mlađi maloljetnici. Slobodan Đokić, načelnik policije, predavanje je završio transparentnim i jasnim porukama. 


Kažite: NE DROGAMA, NE NASILJU, NE NEPOŠTOVANJU RODITELJA I PROFESORA, NE KRŠENJU PRAVA I PROPISA.

Kažite: DA ZDRAVOM ŽIVOTU, DA EMPATIJI, DA UVAŽAVANJU I TOLERANCIJI, ŽIVITE ZDRAVO I STVARAJTE ZDRAVO I SIGURNO OKRUŽENJE.

Učenici su  aplauzom pozdravili predavanje, pokazali zahvalnost i pružili podršku .

Škola će i u narednom periodu nastaviti saradnju, kako sa Centrom bezbijednosti tako i sa svim institucijama koje se bave zaštitom, zdravljem, vaspitanjem i obrazovanjem djece.