OPŠTINSKI ŠKOLSKI TURNIR U ŠAHU

Na opštinskom školskom turniru u šahu učestvovale su tri ekipe iz hercegnovskih osnovnih škola: „Dašo Pavičić“, „Milan Vuković“ i „Ilija Kišić“. Sve škole su predstavljale ekipe od po četiri učenika. Takmičenje je proteklo u prijatnoj šahovskoj atmosferi. Za njegovu regularnost starali su se Vukoman Cerović koji je organizovao takmičarski dio turnira i imao ulogu šahovskog sudije, kao i mentori učenika Stevo Obradović, Ivan Đorđević i Darko Miketić. Prvo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Dašo Pavičić“ (5 poena), drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ „Milan Vuković“ (4 poena) i treće mjesto ekipa OŠ „Ilija Kišić“ (3 poena).

Pobjednička ekipa naše škole igrala je u sastavu: Anna Zgogurina (kapiten), Jovan Mirković, Luka Marković, Mihajlo Macur, Tomo Vukasović i Aleksa Mihajlović.

Mentor pobjedničke ekipe je nastavnik Stevo Obradović.

Prvoplasirana škola izborila je učešće na regionalnom školskom takmičenju koje će se 4. decembra 2023. godine održati u našoj školi.

Posluženje za učenike, mentore i sudiju obezbijedio je Miloš Bulajić, vlasnik školske kuhinje, kojem se ovim putem zahvaljujemo.