HUMANITARNE AKCIJE – OGLEDALO VRIJEDNOSTI I VRLINA NAŠIH UČENIKA

Da su najljepše ljudske vrline, kao što su saosjećanje i ljubav prema drugima, duboko ukorijenjene u srcima naših učenika, najbolje pokazuje njihovo učešće i izuzetan odaziv u projektu ,,Spojimo ruke u kolo“ i humanitarnoj akciji ,,Slatkiš za osmijeh“. Ove akcije u našoj školi tradicionalno se realizuju više od jedne decenije i za cilj imaju razvijanje socijalnih i emocionalnih vještina kod učenika.
U njima su ove godine učestvovali učenici svih odjeljenja od I do IX razreda matične škole, a pridružili su im se i učenici od I do IV razreda koji pohaĎaju nastavu u PO u Sutorini. Ovom prilikom učenici su svojim drugarima iz JU OŠ ,,Jovan Gnjatović“ iz Vraćenovića i JU OŠ ,,Jovan Draganić“ iz Petrovića i djeci iz Dječjeg doma ,,Mladost“ iz Bijele, povodom novogodišnjih praznika darovali bogate poklon-pakete raznovrsnih sadržaja s namjerom da ih razvesele za predstojeće praznike.
U realizaciji ovih aktivnosti izuzetan doprinos dali su roditelji naših učenika, predvođeni odjeljenjskim starješinama svih odjeljenja, na čemu smo veoma zahvalni.

Koordinatorke:
Milica Kovačević, prof. biologije
Budimirka Veseli, nast. razredne nastave