Humanitarna akcija ,,Slatkiš za osmijeh“

Da humanost predstavlja neraskidivi most koji povezuje ljude pune ljubavi, topline i želje za darivanjem, dokazali su i ovaj put učenici naše Škole.

U periodu od 1. do 20. decembra 2023. godine, Stručni aktiv nastavnika biologije i hemije, predvođen koordinatorkom akcije prof. bilogije Milicom Kovačević, u saradnji sa svim aktivima u Školi, organizovao je dvanaesti put humanitarnu akciju ,,Slatkiš za osmijeh“. U akciji su učestvovali učenici od I do IX razreda.

Cilj je bio sakupljanje slatkiša, pravljenje novogodišnjih poklon-paketića za djecu iz Dječijeg doma ,,Mladost“ u Bijeloj i razvijanje osjećaja humanosti i empatije kod učenika.

Nakon uspješne akcije prikupljanja poklona, 26. decembra 2023. godine, delegacija Škole uručila je novogodišnje poklon-pakete djeci iz Dječjeg doma ,,Mladost“ u Bijeloj i tom prilikom učestvovala u manifestaciji ,,Dan otvorenih vrata“. Delegaciju su činili: direktorica škole Bosiljka Perunović, prof. biologije Milica Kovačević, profesorice razredne nastave Mirjana Simović i Zorica Čičković, vaspitačica Verica Kovačević i učenici Luka Marić, IV1, Maksim Zarubica, IV2 i Bogdan Popović, VIII3.

Realizatorka aktivnosti: Milica Kovačević, prof. biologije