Čarolija pisane riječi

Ksenija Grbavac i Vjera Mirković, učenice šestog razreda, bile su gošće u emisiji ,,Preporuči knjigu’’, RTV Herceg-Novi, snimljenoj u prostorijama naše školske biblioteke. Tema emisije je književnost, a u fokusu je bila knjiga “Pradevojčica” poznate autorke Desanke Maksimović.

  Emisija je bila prava poslastica za ljubitelje književnosti, dok su Ksenija i Vjera svojom čitalačkom strašću i znanjem pokušavale da dočaraju i približe ovoj roman budućim čitaocima. Njihova analiza “Pradevojčice” bila je duboka i promišljena, ističući slojevitost i relevantnost ovog književnog djela.

 Ksenija Grbavac istakla je: “Čitanje romana Pradevojčica bilo je kao putovanje kroz magični svijet mašte. Desanka Maksimović je uspjela da nas očara svojim pripovijedanjem i da nas podstakne na razmišljanje o važnim životnim temama.”

  Vjera Mirković dodala je: “Knjiga nas uči prijateljstvu, ljubavi prema prirodi i važnosti snova. Mislim da je ova knjiga važna za svakog mladog čitaoca jer nas podstiče da sanjamo i vjerujemo u ljepotu svijeta oko nas.”

  Ova emisija je još jedan dokaz angažovanosti i entuzijazma učenika naše škole kada je u pitanju promocija kulture i književnosti među mladima. Školska biblioteka ostaje otvorena za sve zainteresovane učenike koji žele istražiti čarobni svijet knjiga i uživati u raznolikosti književnih djela.