PRVI ŠKOLSKI TAČ RAGBI TURNIR

U organizaciji ragbi kluba „Jadran” i Osnovne škole „Dašo Pavičić” organizovano je prvi put u Herceg Novom školsko takmičenje za djecu, u bezkontaktnoj verziji ragbija. Na takmičenju su učestvovali timovi iz osnovnih škola: „Dašo Pavičić”, „Ilija Kišić”, „Orjenski bataljon” i „Milan Vuković”. Članovi ragbi liga kluba „Jadran“ prethodnih trideset dana obučavali su svakodnevno djecu za predstojeće takmičenje.

Na pomoćnom stadionu FK „Igalo“ takmičilo se 12 ekipa iz 4 osnovne škole 3.03.2024. godine. Djeca su se takmičila u 3 kategorije:

Djevojčice II/III razred osnovne škole

1. mjesto OŠ „Milan Vuković“

2. mjesto OŠ „Orjenski bataljon“

3. mjesto OŠ „Ilija Kišić“

4. mjesto OŠ „Dašo Pavičić“

Dječaci II/III razred osnovne škole

1. mjesto OŠ „Orjenski bataljon“

2. mjesto OŠ „Milan Vuković“

3. mjesto OŠ „Dašo Pavičić“

4. mjesto OŠ „Ilija Kišić“

Dječaci VI/VII razred osnovne škole

1. mjesto OŠ „Dašo Pavičić“

2. mjesto OŠ „Ilija Kišić“

3. zajednička ekipa OŠ „Milan Vuković“ i OŠ „Orjenski bataljon“

Našu školu su predstavljale tri ekipe. Ekipa dječaka VII razreda bila je najuspješnija, zauzela je prvo mjesto i dobila pehar. Mentor učenicima je bila nastavnica Marina Marić.

Članovi pobjedničke ekipe su učenici: Vuk Andrić (VII7), Luka Topić (VII7), Obrad Avramović (VII7), Mihail Bondarenko (VII7), Uroš Samardžić (VII6), Uroš Sijerković (VII6), Marko Radović (VII6), Boško Matović (VII4), Blagoje Kulinović (VII3), Balša Damjanović (VII6), Stefan Miljanović (VII4), Dejan Madžgalj (VII4), Novak Milić (VII3), Božo Tomašević (VII7), Đorđe Čepić (VII3), Đorđe Ivelja (VII6) i Božidar Radanović (VII3).

Ekipe trećeg razreda pod mentorstvom nastavnice Nataše Beko pokazale su takmičarski duh i fer plej igru. Ekipa djevojčica osvojila je IV mjesto, a ekipa dječaka osvojila je III mjesto u svojoj kategoriji i dobili su zahvalnicu za učešće na školskom ragbi turniru.

Direktorica škole Bosiljka Perunović je dobila zahvalnicu od Crnogorske ragbi lige za organizaciju prvog školskog ragbi tač turnira u Herceg Novom.

Zahvalnost za podršku u organizaciji turnira Škola duguje vlasnicima školske kuhinje Milošu Bulajiću i Olegu Krupskom koji su svim takmičarima obezbijedili sendviče, slatkiš i vodu, Sekretarijatu za društvene djelatnosti i međunarodnu saradnju koji je obezbijedio pomoćni teren FK „Igalo“ i ozvučenje, kao i autosaobraćaju „Blue line“ koji su omogućili prevoz takmičara sa dva autobusa iz Bijele i Zelenike.