Svjetski dana poezije u školskoj biblioteci: Inspiracija kroz riječi

Dana 21. marta, školska biblioteka postala je oaza inspiracije dok smo zajedno obilježavali Svjetski dan poezije. Učenici petog razreda, sa učiteljicom Milijanom Roćenović, okupili su se kako bi istražili čarobni svijet poezije i govorili o njemom značaju.

Poezija je oduvijek bila stub kulture i jezik duše. Kroz različite pjesničke forme i stilove, otkrivali smo kako riječi mogu oživjeti emocije, oslikati pejzaže uma i prenijeti poruke koje prevazilaze granice vremena i prostora.

Osim što smo istraživali domaće pjesničke talente, osvrnuli smo se i na misli drugih svetski poznatih književnika koji su govorili o poeziji.

Poseban dio časa bio je posvećen kreativnom izražavanju kroz projekat “Nacrtaj mi stih”. Djeca su dobila zadatak da ilustruju svoje doživljaje određenog stiha, kombinujući svoju kreativnost sa snagom pjesničke reči.

Kroz poeziju naučili smo da je svijet pun čuda i da je svaki trenutak vrijedan pažnje i izražavanja. Neka nam Svjetski dan poezije bude podsticaj da nastavimo istraživati ljepotu jezika i da se izražavamo slobodno i kreativno.

Biobliotekarka Branka Banićević