ЛИГА ШАМПИОНА У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Марко Ивановски, ученик VIII3 , дошао је на идеју да организује турнир у малом фудбалу. Марко је још од малих ногу показивао љубав и таленат према фудбалу и наставио је да га развија уз подршку породице и тренера. Из љубави према спорту и сам је желио да осмисли и организује неки спортски догађај. Жеља му се остварила и већ двије године успјешно организује турнир ,,Херцегновска лига шампиона“.

Марко: Гледао сам мали фудбал на ТВ-у и помислио сам да би била   добра идеја да организујем турнир у малом фудбалу за своје   вршњаке. Отац ми је помогао око награда, и на крају, све је прошло одлично.

  

Колико дуго већ тренираш фудбал, на којој си позицији, и у ком   клубу? 

Марко: Фудбал тренирам већ 7 година, и играм позицију лијевог бека. Тренирам у ФК ,,Игало“.

Када је почео турнир и колико година се већ одржава?

Марко: Турнир је почео 30. децембра 2023. године, а завршио се 4. јануара 2024. године. Турнир се одржава посљедње двије године.

На турниру учествују екипе са својим играчима, грбовима, називима и тренерима. Реци ми, колико је екипа учествовало ове године, и која све годишта могу да учествоју? 

Марко: Ове године је учествовало 8 екипа: Дон Перигнон, Блитз, Чела сити, Кути сити, Панда, Црвени крст А, Црвени крст Б и Шиштет. Право учешћа имали су спортисти 2009. годиште, 2010. и млађи. 

Ти ти си на турниру учествовао као играч, зар не? Реци ми нешто више о твојој екипи ?

Марко: Јесам, учествовао сам као играч Панде, грб моје екипе је панда, а тренер је Павле Кнежевић VIII4. Mоју екипу чине другари из школе, а то су: Салко Мекић, VIII3, Philipp Schiller, VIII3, Стефан Бировљев, VIII3, Јустин Милојевић, VIII4, Алекса Кнежевић, VIII4, Павле Марковић, VIII2 и Вук Мрачевић, IX2 .

Марко, реци ми, какве су награде биле ове године ? 

Марко: Учесницима, чије су екипе освојиле 1. 2. и 3. мјесто, су додјељене дипломе, капитенима тих екипа медаље, а награда за 1. мјесто, ове године, је био трофеј и новац – у износу од 60е. Награде за турнир обезбиједио је мој отац.

Ко је побједник турнира ове године, и како је прошла твоја екипа на крају? 

Марко: Побједник турнира ове године је екипа – Дон Перигнон, друго мјесто је освојила екипа Кути сити, а моја екипа (Панда) је била трећа. Овај турнир је посебно обиљежило навијање у финалу, у корист   Дон Перигнона, послије сваког гола, навијачи су улазили на  терен, да се радују са играчима. То је један  прелијеп и риједак тренутак. 

   

Гдје се одржавао турнир ? 

Марко: Турнир се одржавао на Шиштету.

Марко, кажи ми, каква је била поcјећеност ове године ? 

Марко: Поcјећеност је била солидна, прошле године је било више људи, али је битно да и даље имамо гледаоце. У граду је мало људи чуло за турнир. Новости везане за турнир, можете пронаћи, на мом Instagram профилу @hercegnovska_liga_sampiona. Ту објављујем резултате, поставе екипа, капитене и све остале информације везане за турнир.

Након завршетка школске године, Марко планира да настави са спортским активностима. Желимо му много спортске среће у креирању, организовању и учествовању у овако вриједним спортским догађајима.

Instagram профил:  

@hercegnovska_liga_sampiona

                                                               Пазговарао Богдан Поповић, VIII3