„Ала је леп овај свет“?

Поводом 2. априла Свјетског дана књиге за дјецу ЈУ Градска библиотека и читаоница расписала је Други литерарни конкурс за ученике свих херцегновских школа.

Тема овогодишњег конкурса била је „Ала је леп овај свет“?, осмишљена поводом 190 година од рођења  великана српског пјесништва Јована Јовановића Змаја (1833-1904).

Ученици су радове писали 28.03.2023. године у својим матичним школама, сви у истом термину од 12.00 -14.00 сати. Уважавајући различите способности литерарног изражавања ученика радови су оцјењивани у шест категорија. Писани су под шифром уз разрјешење шифре и основних података о ученику  и ментору који су се одвајали у посебну коверту. Седам ученика из наше школе узело је учешће на овом конкурсу. Број освојених награда је за сваку похвалу у односу на број учесника. Радове је оцјењивао жири у саставу: проф. др Зорана Опачић, Јелена Ђоновић и Бојана Вучуревић, библиотекарке Градске библиотеке Херцег Нови.

Ученик VIII2 разреда Лука Марковић освојио је I мјесто у категорији (VIII и IX разреди-проза), Мила Стриковић  ученица IX3 је у истој категорији освојила II мјесто, Милица Костић, VIII2 је такође, освојила II мјесто, али у категорији поезије. Ментор награђеним ученицима  била је проф. Бојана Мијовић. Још једна награда припала је нашој ученици Петри Сучевић из  VI7, која је у категорији (V,VI, VII – поезија) освојила  II мјесто. Њен ментор била је проф. Сандра Сеферовић.

Првонаграђени рад Луке Марковића смо имали прилику да чујемо на дан уручивања награда, 1.04. у Градској библиотеци и читаоници.

Овим активностима је и наша Школа дала допринос Свјетском дану дјечије књиге и подстакла на  литерарно стварање наше даровите ученике. Свим награђеним ученицима честитамо.  Лијепо писање је као сунчан дан, а након овог је свијет заиста лијеп.

Print Friendly, PDF & Email