Baš je lijepo biti dijete

Da razlike u uzrastu među djecom nisu problem za sadržajno  druženje kada se ono kvalitetno  osmisli,  pokazala je  Vanja Đurović, učiteljica I3 odjeljenja koja je povodom Međunarodnog dana djeteta  okupila svoje sadašnje i bivše đake  koji su sada učenici VI4 odjeljenja,  i obilježila ovaj značajni datum.

 

Učiteljica je đacima objasnila povod njihovog zajedničkog druženja koje je proteklo uz pjesmu, igru, ples. Stariji učenici su evocirali uspomene na svoje prve đačke dane, a prvacima je  priča njihovih starijih drugara bila interesantna, zabavna. Svi su se zajedno smijali prisjećajući se dogodovština  koje se nikad ne zaboravljaju. Divno druženje i povod da se obilježi značajan datum- Međunarodni dan djeteta.

     Na ovu priču nadovezujemo i priču naših učenika II3 odjeljenja koji su savladavši prva  ćirilična slova uz pomoć svoje učiteljice Vesne Vasović ispisali poruke na zidu učionice Baš je lijepo biti dijete. Istu poruku ostavili su na obali mora,  gdje su od kamenčića sastavili istu poruku. Radost na njihovim licima odslikala je  zadovoljstvo učenika nakon odrađene aktivnosti.Zaista, najljepše je biti dijete.

 

 

   U Igalu su naši  prvačići sa svojim učiteljicama Natašom Beko i Draganom Kovačević i vaspitačicom Jelenom Mirjanić,  bili domaćini starijoj grupi predškolaca iz vrtića Igalo. Pričali su im o dječijim pravima i  lijepim likovnim radovima predstavili dječija prava. Tako su obilježili Međunarodni dan djeteta.

 

U PO Sutorina naši učenici su sa svojim učiteljicama Đorđinom Vidaković i Jelenom Pižuricom  obilježili Međunarodni dan djeteta.Na duhovit način su kroz pjesmu, igru i recitaciju iskazali svoje potrebe, naglašavajući da je djeci prije svega potrebna ljubav.

 

 

Print Friendly, PDF & Email