ČAS MATEMATIKE ZA PREDŠKOLCE

U sklopu saradnje predškolske ustanove “Naša radost” sa roditeljima djece koja borave u njoj, nastavnica Ivana Dedijer je održala čas matematike za grupu predškolaca.

U cilju upoznavanja mališana sa prirodom posla nastavnika, njihova posjeta našoj školi organizovana je  6.12. 2022. godine. Profesorica Ivana Dedijer je za svoje male, a velike goste održala poseban  čas matematike. Sjednuvši u školske klupe matematičkog kabineta, predškolci su se našli u ulozi budućih đaka. Na kreativan način su saznali šta je matematika, u kojim sferama života se može naći, čime se bavi i kako se izučava. U vezi sa tim, a shodno njihovom uzrastu, dobili su listiće za zadacima koji su podrazumijevali povezivanje pojmova, prepoznavanje oblika i dopunjavanje, te ih sa lakoćom rješavali. Nakon svakog odrađenog zadatka dobijali su „poene“ u vidu stikera i naljepnica, što ih je posebno radovalo.

   U kraćim pauzama, tokom časa, slušali su i pjevali pjesme o matematici, pa čak i plesali uz njih. Na samom kraju su dobili simbolične poklončiće za uspomenu u vidu kutijica sa slatkišima.

    Ovom času je prisustvovala i u njemu aktivno učestvovala nastavnica matematike Ana Tomašević. Čas je uspješno izveden zahvaljujući i nesebičnoj Lenkinoj, Tamarinoj i Suzaninoj pomoći, vaspitačica ove grupe predškolaca.

 Mališani su pokazali veliku zainteresovanost za rad i učestvovanje u realizaciji časa, pa sudeći po tome, vjerujemo da nam dolazi uspješna generacija đaka prvaka!

Print Friendly, PDF & Email