Dobili smo pismo od Deda Mraza

U učionici  I 3 i II 3  odjeljenja  naše škole prvog decembarskog  dana učenike i  učiteljice je dočekalo iznenađenje.  Dobili su pismo od Deda Mraza.

Deda Mraz je djeci obećao da će se uskoro vidjeti.  Da bi pratili koliko još dana im je ostalo do susreta , Deda Mraz im je ostavio  njegov novogodišnji kalendar, ali to nije običan kalendar. Svaki datum je nosio “slatki  zadatak”.  Ponekad  su đaci trebali  zagrliti druga pored sebe ,  sa roditeljima odgledati  crtani film i još mnogo zanimljivih zadataka. Zadaci su se nizali , a đačko  nestrpljenje je raslo. Konačno Deda Mraz je pozvao male drugare na Trg. Došao je i  taj trenutak, susret sa Deda Mrazom i poklonima. Dječijoj sreći nije bilo kraja. Ispratili su staru  godinu i  radosno krenuli u susret novoj. Neka ih ova radost i  polet  nosi u godini koja je pred nama.

 

 

Praznična čarolija je upotpunjena  učešćem na novogodišnjem bazaru.Lijepo je bilo vidjeti ukrašene medenjake;djelo vrijednih ruku jedne mame.

U okviru novogodišnjih  aktivnosti  učenici  I3 odjeljenja  sa svojom učiteljicom  i roditeljima  spremili su   prigodnu  priredbu na kojoj su pokazali šta su do sada naučili.

Print Friendly, PDF & Email