Dodjela sertifikata učesnicima Demokratske radionice “Barbara Pramer“

Dana 19.10.2018.god. u Vili Gorica u Podgorici, održana je svečana ceremonija dodjele sertifikata učesnicima edukativnog programa Demokratske radionice “Barbara Pramer“. Ovo je do sada deseta ceremonija, na kojoj su uručeni sertifikati predstavnicima 41 škole, koja je učestvovala na radionicama od 10.oktobra 2017. do 8. juna 2018. godine. Našu školu su predstavljali učenik VIII razreda, Pavle Đurović i psiholog škole, Vanja Nuhefendić.

Demokratske radionice „Barbara Pramer“ predstavljaju program Skupštine Crne Gore, koji ima za cilj da doprinese jačanju veza između parlamenta i mladih, da podstakne interesovanje kod mladih za demokratske procese i da doprinese njihovom boljem razumijevanju, posebno kod osnovnoškolske populacije. Stečena znanja i iskustvo djeca i mladi ugrađuju u novinske, radio ili TV priloge, koji se kasnije objavljuju na internet stranicama Demokratskih radionica.

U prisustvu brojnih zvanica, među kojima je bio i ministar prosvjete, Damir Šehović, sertifikate je uz prigodan program uručio predsjednik Skupštine Crne Gore, Ivan Brajović, pozivajući učenike da nastave da razvijaju demokratiju i budu aktivni građani u društvu.

Print Friendly, PDF & Email