Fešta „Primavera“

Dana, 30. maja 2021.godine, članovi ekološke sekcije nižih razreda predvođeni nastavnicima razredne nastave Budimirkom Veseli i Jelenom Rostović zajedno sa učenicima ekološke sekcije viših razreda pod mentorstvom progesorice biologije Milice Kovačević, učestvovali su u proljećnoj fešti „Primavera“ koju je organizovala NVO Ruke.

Učenici – ekolozi različitih uzrasta pripremili su interaktivni program pod nazivom „Vitaminska jadikovka“ i „Ljekovito bilje u borbi protiv pandemije COVID-19“ kojim su se predstavili publici. U realizaciji programa pridržili su im se i učenici V razreda koji su izveli umjetnički perfomans „Obucimo naranču“ pod rukovodstvom profesorice razredne nastave Marine Perović. Ovaj ekološki i umjetnički akt je osmišljen  da skrene pažnju na jedan od gorućih problema poslednjih godina, a koji se odnosi na ogromnu devastaciju naranči i citrusa.

Srdačno se zahvaljujemo JPU “ Naša radost “ koja je omogućila da naši mladi ekolozi zablistaju na sceni u predivnim kostimima citrusa.

Print Friendly, PDF & Email