HPV vakcinacija i mjere prevencije

Dana 10.novembra 2022. godine u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore i Opštinskom organizacijom Crvenog krsta Herceg Novi, u kino sali Škole, održano je edukativno predavanje i radionica na temu: HPV vakcinacija i mjere prevencije u cilju podizanja svijesti kod roditelja o značaju procesa vakcinacije.

Predavanju kojem su prisustvovali roditelji učenica III razreda, pomoćnica direktorice Škole Mira Krulanović, profesorica biologije Milica Kovačević ,predstavnica OOCK Herceg Novi gospođa Milena Radović i volonteri- učenici naše Škole Čurović Iva i Radović Teodora  realizovala je doktorica Slađana Zgradić iz Doma zdravlja Herceg Novi.

Ovom prilikom učesnici ovog veoma zanimljivog i korisnog predavanja imali su  priliku da se upoznaju sa načinima prenošenja HPV infekcije i mjerama prevencije, sastavu vakcine, vremenu trajanja zaštite,  kao i bolestima koje su povezane sa HPV infekcijama. Crna Gora je prva država u svijetu po broju oboljelih od HPV infekcije i nažalost prva država u svijetu po broju umrlih osoba od humanog papiloma virusa.

Print Friendly, PDF & Email