Кошаркашице ОШ“Дашо Павичић“ на свјетском школском првенству

Женска кошаркашка екипа ОШ „Дашо Павичић“ изборила је, побједама данас у Подгорици, пласман на Свјетско школско првенство које ће бити одржано 16. и 17. марта у Задру. Њихов тренер је професор Жељко Милићевић.
Најбољи из 15 градова и 42 основне школе Црне Горе у кошарци за дјечаке и дјевојчице, стекли су право учешћа на завршном турниру Школских спортских игара који је одржан данас у сали гимназије „Слободан Шкеровић“ у Подгорици. Новљанке, иначе чланице ЖКК Приморје, су претходно биле првакиње Јужне регије, а са њима су на турниру биле и екипе ОШ „Максим Горки“ из Подгорице, као побједници прве зоне Средње регије и ОШ „Браћа Лабудовић“ из Никшића – представници друге зоне Средње регије и OШ „Салко Аљковић“ из Пљеваља који су представници Сјеверне регије.

 

Кошаркашице ОШ „Дашо Павичић“ су у полуфиналу биле боље од ОШ „Браће Лабудовић“ 43:23, а у финалу су побједиле ОШ „Салко Аљковић“ 52:30.
Прво мјесто су освојиле: Јована Савковић, Бојана Радњић, Ива Јевтовић, Лана Мићуновић, Тијана Таталовић, Сара Ђуровић, Лана Мијајловић, Марија Шћекић и Сања Павловић. Тренер екипе је професор Жељко Милићевић.
Свјетско школско првенство биће организовано у Задру 16. и 17. марта.
Организатор првенства је Црногорски школски спортски савез, а покровитељ Министарство спорта и младих.

Print Friendly, PDF & Email