Literarna i novinarska radionica

Na jednom od časova literarne i novinarske radionice, predmetnog nastavnika Sandre Seferović, gostovao je glumac i dječiji pjesnik iz Herceg Novog, Dejan Đonović. Učenici VII razreda su imali priliku da upoznaju ovog zanimljivog i nadasve prijatnog čovjeka koji im je otkrio tajne spisateljstva, čari muzike i smijeha. Zajedno su pjevali uz akustičnu gitaru, čitali poeziju upotrebljavajući različite varijacije crnogorskih dijalekata, pisali pjesmu tako što je svaki đak ponaosob osmislio po stih…
U jednom trenutku se čak i “zaguslalo“! Vlahović Đorđe i naš gost su, imitirajući zvuk gusala, zajednički pokazali da poeziju možemo interpretirati i na nesvakidašnji način. Dragan Pakaški se osmjelio da stihove našeg pjesnika glumom pretoči u stvarnost.
Pljuštala su raznorazna pitanja, te su tako Jančić Jovana, Andrej Starčević, Dora Simona Popržan, Misita Tatjana, Mićunović Lana, Čolpa Nađa, Vlahovic Đorđe i ostali pokazali interesovanje za svijet spisateljstva, muzike i glume. Najaktivniji učenici su dobili na poklon knjige poezije Dejana Đonovića, “Slane pjesme“.

Print Friendly, PDF & Email