Međunarodna konferencija „Moderni izazovi u obrazovanju“

Dana 10. oktobra 2020. godine u našoj školi održana je prva online Međunarodna konferencija „Moderni izazovi u obrazovanju“ u Crnoj Gori . Autori konferencije su bili direktor škole Branislav Krečković i profesorica Aleksandra Krečković.Učešće su uzeli nastavnici iz Crne Gore , Bi H , Makedonije ,Slovenije i Austrije.

Konferencija je realizovana putem platforme Teams.

Konferencija je osmišljena kako bismo razmijenili iskustva i mišljenja o svakodnevnim temama sa kojima se srećemo u nastavi.

Rad Konferencije je realizovan tematski. Moderatori rada timova bili su profesori naše škole raspoređeni u pet grupa srodnih tema. Svi učesnici Konferencije imali su obavezu da napišu stručni rad na jednu od predloženih tema i da, prilikom izlaganja, to i prezentuju putem Power Point prezentacije.

Rad Konferencije otvorila je g-đa Zoja Lalović Bojanić, direktorica Gimnazije „Slobodan Škerović“ iz Podgorice, predsjednica Udruženja direktora Crne Gore (UDCG) i direktor naše škole Branislav Krečković.

PRIJAVLJENI UČESNICI ZA MEĐUNARODNU KONFERENCIJU

Moderatori: VERICA KOVAČEVIĆ I SRĐAN KULINOVIĆ

TIM 1

Vrijeme izlaganja grupe od 12,55h do 14,25h


Moderatori: ALEKSANDRA SAMARDŽIĆ I SUZANA MILOVIĆPRIJAVLJENI U
ČESNICI ZA MEĐUNARODNU KONFERENCIJU

TIM 2

Vrijeme izlaganja grupe od 14,35h do 16,05h


Moderatori: MARINA PEROVIĆ I MIRJANA BULATOVIĆPRIJAVLJENI U
ČESNICI ZA MEĐUNARODNU KONFERENCIJU

TIM 3

Izlaganje grupe od 11,15h do 12,45h


PRIJAVLJENI U
ČESNICI ZA MEĐUNARODNU KONFERENCIJU 

Moderatori: VANJA ĐUROVIĆ I MARKO VUČKOVIĆ

 

TIM 4

Vrijeme izlaganja grupe od 16,15h do 17,45h


PRIJAVLJENI U
ČESNICI ZA MEĐUNARODNU KONFERENCIJU   

Moderatori: VESNA VASOVIĆ I  MARIJA VUČUROVIĆ

TIM 5

Vrijeme izlaganja grupe od 17,55h do 19,25h


Nako završenih izlaganja učesnici su izrazili zadovoljstvo  što su imali priliku da učestvuju  kao i pohvale na račun organizacije konferencije .
Zaista se moglo dosta toga čuti i naučiti. Bilo je zadovoljstvo čuti brojne kvalitetne radove.  Komentari  su bili pozitivni i predloženo je da nastavimo saradnju između škola na ovu i slične teme i da se sve teme koje su čuli i prezentacije koje su vidjeli mogu primijeniti u nastavi.         

Izrazili su posebno zadovoljstvo što su  dobili priliku da učestvuju u prvoj Medjunarodnoj konferenciji u Crnoj Gori u nadi da će prerasti u tradiciju.

Sama digitalizacija i digitalne platforme su nešto što je obilježilo nastavni proces u proteklom periodu. Upravo je ovakav način komunikacije jedan od modernih izazova u obrazovanju  ali takodje su mišljenja da je živa riječ nezamjenljiva. Izrazili su nadu da će se ubrzo stvoriti uslovi da se planirano druženje za sve učesnike i realizuje.  

U 20 h učesnicima Konferencije obratio se direktor Branislav Krečković  pozdravio sve učesnike i zahvalio se na doprinosi i time zatvorio Konferenciju .

Print Friendly, PDF & Email

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


eighteen + fourteen =