Mladi istraživači u Mediteranskom vrtu

Dana 20.10.2019. godine, učenici naše Škole, Pavle Đurović, IX2 i Nina Vukotić, IX5 učestvovali su u projektu „Mladi istraživači u  Mediteranskom vrtu“.

Projekat je realizovan u zelenoj učionici Mediteranskog vrta u park-šumi Gorica gdje su putem istraživačkog rada učenici IX razreda sa prostora naše države talentovani za oblast biologije otkrivali načine na koje se biljke prilagođavaju klimatskim uslovima i prepoznavali i učili o kartakterističnim i endemičnim biljkama mediteranskog i submediteranskog područja.

U realizaciji projekta učestvovale su NVO „Udruženje biologa Crne Gore – Cellula“ i NVO „Udruženje ljubitelja Gorice i prirode“ u saradnji sa Ministarstvom prosvjete putem Javnog konkursa „Slijedi snove za uspjehe nove“.

Učenici će nastaviti istraživački rad u lokalnoj sredini i uz pomoć mentora, prof. biologije Milice Kovačević, učestvovati na nagradnom konkursu pod nazivom „Adaptacija biljaka na klimatske uslove vašeg kraja i njihovo poređenje sa vrstama park-šume Gorica“.

Najbolji radovi biće nagrađeni, a 10 najistaknutijih biće objavljeno na sajtu www.cellula.me gdje će biti omogućeno online glasanje.

Takođe, istaknute fotografije i video zapisi koristiće se za promotivnog filma kao i brojnih prezentacija koje će se koristiti kao edukativni i reklamni materijal.

 

 

Print Friendly, PDF & Email