Na životnoj raskrsnici

Polumaturanti naše škole zablistali su u noći 28. maja. Brižno dotjerani i vidno raspoloženi, odvažno su ušetali u školu, mjesto gdje su sticali prva znanja i mjesto sa kojeg odlaze u novi svijet. Smotra mladosti, ljepote i modnih kreacija bila je zakazana u holu škole. Neki stidljivo, a neki samouvjereno stali su ispred fotografa zauzimajući stav koji ostaje vječno.

Nakon tradicionalnog defilea, u dvorištu škole, učiteljicama, nastavnicima i roditeljima obratili su se predstavnici pet odjeljenja devetog razreda, svak u ime svog odjeljenja. Na kratko su se prisjetili milih detalja, ali i onih zbog kojih su slušali lekciju za bolje dane. Zatvaraju jedno poglavlje, puštaju jednu nepovratnu pjesmu koja će im uvijek buditi jednu posebnu emociju. Posle predstavnika IX1, IX2, IX3, IX4 i IX5 prisutnima se obratio i Branislav Krečković, direktor škole.

,,Devet godina koje su iza vas su godine u kojima su vaši učitelji, nastavnici, profesori dali sve od sebe da vam utkaju ono što je najljepše u ljudskom rodu, a to je obrazovanje. Vi ste nam vratili na najljepši mogući način, osvojili ste niz prestižnih nagrada, pohvala, prvih mjesta, kako iz znanja tako i iz sporta. Danas završava jedna etapa u vašim životima, polazite u druge škole, a mi bismo voljeli da ostanete onakvi kakvi ste bili ovdje, dobri i marljivi i da sa ponosom kažemo da su to bili naši učenici, đaci OŠ „Dašo Pavičić“. Želim vam mnogo sreće u školovanju i životu“!

Posebnu zahvalnost dugujemo Ognjenu Kovačeviću, učeniku IX5, koji je na Državnom takmičenju iz matematike bio najbolji među najboljima, to jest osvojio je prvo mjesto. Takođe, posebno i zasluženo poštovanje svih nas imaju i učenici nosioci diplome ,,Luča“. Ove godine, školske 2017/2018., škola se okitila sa četrnaest nosilaca diplome , i to su:
Paspalj Sara, IX1; Giga Sara, IX1; Bulatović Andrej, IX2; Tičić Nikola, IX2; Anđelić Aleksa, IX3; Bijelić Maša, IX3; Dabović Emili, IX3; Jovanović Anđela, IX3, Milić Iva, IX3; Boškolvić Jana, IX4; Novović Jakov, IX4; Kovačević Aleksa, IX4; Pavlović Tijana, IX4; Vujičić Damjan, IX4

Podsjetimo i to da se ove godine polumaturska žurka održavala u prostorijama škole. Dijelimo pozitivna iskustva.

Print Friendly, PDF & Email