NOVOGODIŠNJA „LUTALICA“ U GOSTIMA KOD UČENIKA I3 OŠ „DAŠO PAVIČIĆ“ – PUNA SRCA RADOSTI I ŽELJA

Nova godina je za sve nas – i za dječji i za odrasli svijet pravo vrijeme za lijepe želje, čestitke i poklone. S druge strane, to vrijeme kada ispraćamo staru i spremamo se da dočekamo novu godinu trebalo bi da u potpunosti pripada djeci. Prateći njihove male i velike, skormne i maštovite želje – trudimo se oko novogodišnjih praznika, kićenja jelki, pisama Djeda mrazu…

Za današnje izdanje „Lutalice“ Radio Herceg Novog koja je na programu u 19 i 30, svratili smo do I 3 u Osnovnoj školi „Dašo Pavičić“ da provjerimo kako pripreme teku i da umjesto pisama – Djeda Mrazu pošaljemo radio poruke.

U učionici su nas sačekali sjajno raspoloženi : Aleksa, Luka, Dušan, Pavle, Anja, Talija, Vladana, Elkena, Bogdan, Teodora, ksenija, Milica, Barbara, Nikola Mia Vuk Seva Božidar Vjera Dunja Vasilije i njihova učiteljica Vesna – bio je prvi dan zime pa su nam za početak pokloni pjesmu o ovom godišnjem dobu i to je bio najbolji način da se upoznamo. A onda su krenule novogodišnje želje naših novih drugara.

Kućne ljubimce, najčešće pse, Barbike, plišane igračke, haverbord, trkački bicikl, lego kocke, detektor laži, ili da upoznaju prave Nindža kornjače, bile su male i velike želje upućene Djeda Mrazu. Ništa manje maštoviti, ali i iskreni nisu bili naši drugari kada su nabrajali želje za učiteljicu Vesnu Vasović.

Od one najljepše, da rodi još jednu bebu, do one da živi 100 godina i bude zdrava, do one svakodnevne da je đaci slušaju i ne upadaju u riječ jedni drugima – sve su želje bile izgovorene uz usmjeh i punog srca.

Isto tako učiteljica je svojim đacima poželjela zdravlje, mnogo radosti i uspjeha u školi.

Svim željama koje ste čuli, i svim kojih će se još sjetititi djeca u Herceg Novom i širom svijeta pridružuje se i Radio Herceg Novi ponosan što je od naših novih drugara dobio zahvalnicu na kojoj piše: zahvaljujemo za ljubaznost i vrijeme koje ste izdvojili da nas upoznate sa vašim prostorijama, uređajima i načinom na koji se emituje radijski program.

Praznajemo: ta posjeta učenika OŠ Dašo Pavičić i naš odlazak u ovu i druge hercegnovske škole , bili su među najljepšim događajima koje smo bilježili tokom ove godine.

Kako je zbog toga nama zatreperilo srce od radsti, neka zatreperi i poruka: SVIMA SREĆNA I USPJEŠNA, PUNA ZDRAVLJA I RADOSTI NOVA 2019. GODINA!

Tekst preuzet sa: Radio Herceg Novi

Print Friendly, PDF & Email