Obilježen je 59. Dan škole

Danas se u OŠ „Dašo Pavičić“ obilježava Dan škole. Već u 8 časova direktor škole Branislav Krečković položio je cvijeće ispred biste narodnog heroja Daša Pavičića. Sa nekoliko biranih riječi, pred učenicima VI razreda, osvijetlio je lik i djelo Daša Pavičića.

Nakon istorijskog časa direktor škole, u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, uručio je laptop Ognjenu Kovačeviću, učeniku IX3, za osvojeno prvo mjesto na Državnom takmičenju iz matematike.

Od ranih jutarnjih časova u holu škole učenici gledaju prezentaciju koja na najljepši način predstavlja život i rad škole.

Aktivnosti su se nastavile i za vrijeme velikog odmora kada su svi učenici imali priliku da čuju literarni rad Andrijane Dabović, učenice VIII4, koji govori o životu, snovima i željama mladog revolucionara Daša.

Simbolično smo se prisjetili učenika koji, na žalost, više nijesu sa nama.U školskom dvorištu posađena su tri mlada stabla lipe koja će nas uvijek podsjećati na Ivu, Strahinju i Danila. Mladice stabla školi je darivao kabinet predsjednika Opštine Herceg Novi.

Sportski dio dana upriličili su učenici škole pobratima OŠ „Ilija Kišić“ i učenici naše škole. Odigrane su prijateljske utakmice u fudbalu i odbojci. Utakmice su započete minutom ćutanja u znak sjećanja na Ivu, Strahinju i Danila.

Novi broj  školskog lista „Svitanja“ odjeljenjske starješine promovisale su u svojim odjeljenjima tokom cijelog dana, a najuspijelije stranice dio su prezentacije. Tema ovogodišnjeg 37. broja je Igra sunca i talasa.

Print Friendly, PDF & Email