ONLINE TAKMIČENJE IZ HEMIJE

Dana 15.4.2020. godine održano je prijateljsko online takmičenje iz hemije učenika devetog razreda    OŠ „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog  i  OŠ “Maksim Gorki“ iz Podgorice. Takmičenje su organizovale nastavnice hemije iz pomenutih škola Elizabeta Stupar i Mirjana Mališić, a učešće je uzelo 10 učenika (Anastasija Kiperaš, Jelena Kapor, Jovana Jančić, Pavle Đurović i Sava Huter iz Herceg Novog, a iz Podgorice Hanja Adžić, Selena Zindović, Marija Stanišić, Staša Stojanović i Katja Bataković).

Cilj takmičenja je da se u skladu sa modelom online učenja unaprijedi međuškolska saradnja,  uz intenziviranje rada sa darovitim učenicima i razvoj kritičkog mišljenja kod učenika, insistirajući na jačanju digitalne pismenosti u procesu nastave.

Učenici su se takmičili pojedinačno, i pokazali su visok nivo znanja. Najuspješniji je bio učenik Sava Huter iz O.Š.“Dašo Pavičić“ sa osvojenih 95/100 poena. Drugo mjesto zauzeo je učenik Pavle Đurović iz O.Š.“Dašo Pavičić“, 90/100, a treće mjesto dijelile su učenice iz O.Š.“Maksim Gorki“ Katja Bataković i Marija Stanišić, 85/100.

Prema riječima takmičara, sprovedena aktivnost je bila zanimljiva i rado bi ponovo učestvovali. Jednoglasna poruka svih učesnika je da ovako organizovano online takmičenje ima svoju svrhu i u nastavi koja se odvija u učionici, a u datim uslovima još više dobija na značaju.

Print Friendly, PDF & Email