ONLINE TAKMIČENJE IZ HEMIJE

Dana 30.11.2018. godine održano je prijateljsko online takmičenje iz hemije učenika devetog razreda OŠ „Dašo Pavičić“ iz Herceg Novog i OŠ “Maksim Gorki“ iz Podgorice. Takmičenje su organizovale nastavnice hemije iz pomenutih škola Elizabeta Stupar i Mirjana Mališić, a učešće je uzelo 14 učenika.

Cilj takmičenja je razvoj međuškolske saradnje, inteziviranje rada sa darovitim učenicima, razvoj kritičkog mišljenja kod učenika, kao i inkorporiranje digitalne pismenosti u proces nastave.

Učenici su se takmičili pojedinačno, a zatim i ekipno i pokazali su visok nivo znanja. U pojedinačnom takmičenju najuspješnija je bila učenica Anđela Popović iz Herceg Novog sa osvojenih 100/100 poena. Drugo mjesto dijelile su učenice Milica Bulatović i Aleksandra Miranović iz Podgorice i Kristina Vlaović iz Herceg Novog sa osvojenih 90/100 poena. Na trećem mjestu sa osvojenih 80/100 poena našli su se Mihailo Aničić iz Herceg Novog i Petar Tabaš i Jovan Banjević iz Podgorice.

U ekipnom tkmičenju prvo mjesto sa osvojenih 89/100 poena zauzele su ekipe iz Podgorice- ekipa Teal (Jovan Banjević, Danica Mihaljević i Nikola Popović) i ekipa Blue (Milica Bulatović i Aleksandra Miranović). Drugo mjesto sa osvojenih 78/100 poena dijelile su tri ekipe iz Herceg Novog- ekipa Lime (Kristina Vlaović i Nikolina Lučić), ekipa Magenta (Mihailo Aničić i Una Kovačević) i ekipa Blue (Anđela Popović i Tijana Kustudić), dok se na trećem mjestu sa osvojenih 68/100 poena našla ekipa Violet (Sofija Đurović, Ivona Bjelanović i Petar Tabaš) iz Podgorice.

Učenicu su se pozitivno izjasnili o ovakvoj vrsti aktivnosti, a zadovoljstvo nisu krile ni nastavnice, organizatorke takmičenja. Zaključak je da ovo prvo online takmičenje ne treba i neće biti poslednje u ovoj školskoj godini i težiće se uključivanju što većeg broja učenika, nastavnika i škola.

Print Friendly, PDF & Email