Polumaturska proslava učenika OŠ „DAŠO PAVIČIĆ“

Pristizali su u najljepšim kreacijama, vedri i nasmijani, srećni i ponosni što su na stepenici više u životu, ali i pomalo sjetni što ostavljaju svoju školu i drugare. Polumaturanti OŠ „Dašo Pavičić“ ispunili su danas plato ispred dvorane Park odakle su, u defileu, prošetali do Gradske kafane u kojoj je priređena proslava.
Godine za njima, kažu, ispunili su divnim događajima, šalama, druženjem, pa nije čudo što naglašavaju da će im nedostajati osjećaj zajedništva, ali ostaju uspomene i drugarstvo koje će njegovati.

Generacija polumaturanata 2018/19 iznjedrila je 11 učenika koji su nagrađeni diplomom Luča, a na sve njih izuzetno je ponosan direktor Branislav Krečković.
-To su djeca koja imaju dosta talenata, svestrana su i učestvuju u mnogim akcijama, bave se različitim sportovima i u raznim su sekcijama. Imamo 11 Luča, što je otprilike 10 posto naših učenika. Smatramo da je to jedan odista dobar rezultat. O njima govore brojne nagrade koje su osvojili, i one su najbolja potvrda rada njihovih nastavnika, ali i samih učenika. Ispraćamo ih sa najboljim željama i nadamo se da će u školama koje će nastaviti da pohađaju, ostvarivati još bolje rezultate, kazao je Krečković istakavši da ne baštine tradiciju izbora đaka generacije jer je u osnovnoj školi teško odabrati najboljeg među najboljima.

Među polumaturantima stasaće budući umjetnici, a jedna od njih biće i Andrijana Dabović, odlična učenica, mažoretka.. Pred njom je upis u Muzičku školu „Vasa Pavić“ u Podgorici.
-Na neki način mi je žao što napuštam svoju školu, grad i gradske mažoretke, a opet s druge strane mi se otvara cijelo jedno novo poglavlje u životu i drago mi je što ću da se unapređujem i da idem dalje.

Učenik Nemanja Moračanin, istaknuti mladi vaterpolista, planira da upiše fizioterapeutsku školu, a kasnije da nastavi obrazovanje u pravcu sportske medicine.
-Žao mi je što sam završio deveti razred, jer je mnogo uspomena ostalo u školi. Ipak, nadam se da ću u novoj školi, naći nove prijatelje.

Od septembra će biti učenica graševinske škole – Sunčica Simović.
-Osnovnu školu pamtiću po bliskosti koju je uspostavila da drugarima iz razreda. Devet godina smo provodili i vedre i manje vedre trenutke. Pomalo mi je žao rastanka. Nadam se da ćemo nastaviit da se družimo ali i da ću steći nove prijatelje.
Vanja, Vesna, Jovana, ističu na prvom mjestu drugarstvo, anegdote, brojne lijepe trenutke i nadu da će i srednja škola donijeti nova prijateljstva i novu draž.

Dragi polumaturanti, SREĆNO!

Tekst preuzet sa: Radio Herceg Novi

Print Friendly, PDF & Email