Predstavnici trgovinskog lanca,, IDEA“ posjetili našu Školu

Danas su  našu Školu posjetili predstavnici  trgovinskog lanca,, IDEA“ i Bojana Duka, pejzažni arhitekta u Vrtnom centru,, Kalija“ iz Podgorice.

U okviru akcije,, Budi odgovoran,posadi  IDEA drvo“ koju trgovinski lanac IDEA sprovodi u Crnoj Gori, izabrano je pet gradova ( Bijelo Polje,Podgorica, Nikšić, Herceg Novi i Bar) , a u svakom gradu po jedna škola u kojoj će donirani biljke za školsko dvorište, kao i dekorativne pokrivače koji su namijenjeni za školski atrijum. Tim povodom danas su, na  veliko zadovoljstvo, posjetili  i  našu Školu i oplemenili je sa  dekorativnim žbunastim vrstama:

-Buddleja davidii in varieta ( ljetnji jorgovan) – dvije sadnice;

-Aucuba japanica ( zlatni grm)- dvije sadnice

-Enonimus japonicus – četiri sadnice

-Loniceva nitida – tri sadnice

-Pittosporum tobiva vanuma – šest sadnica

Atrijum naše Škole, pored zaštićenog drveta kamelije i bibera, krasi i dekorativni crveni pokrivač ( MALČ).

Članovi novinarske sekcije iskoristili su priliku da intervjuišu naše današnje goste.

Briga za djecu i njihov zdrav razvoj uvijek je bila u našem fokusu, zbog čega smo odlučili da upravo njima uljepšamo prostor ispred škola u kojima provode najviše vremena, ali i utičemo na njihovu svijest o značaju očuvanja životne sredine,“ saopštila im je Jelena Doderović, direktorica marketinga u IDEI.

Doderović je istakla i da zajedničkom akcijom zaposlenih, kompanija  želi da pokaže odgovornost prema zajednici i životnoj sredini u kojoj posluje, čime IDEA potvrđuje prepoznatu ulogu dobrog komšije.

Branislav Krečković, direktor Škole, zahvalio je predstavnicima IDEA marketa i predstavnicima Vrtnog centra,, Kalija“ na donaciji.