Prva nagrada u projektu „Ja sam spreman/a“

Učenici naše škole: Pavle Ðurović, IX2, Milica Bovan, IX2, Svetlana Kovačević, IX2 i Andrej Janković, IX2 osvojili su prvu nagradu u okviru projekta „Ja sam spreman/a“ u kojem je učestvovalo više od 600 učenika osnovnih škola. Projekat je organizovala NVO „Green Home“ u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, od sredstava iz Fonda zaštite i spašavanja.

Cilj edukativne kampanje koja je trajala 9 mjeseci, bio je podizanje svijesti kod učenika o rizicima od prirodnih i drugih katastrofa (požara, poplava, zemljotresa, toplotnih udara, nanosa snijega…) kao i zaštiti ekosistema i unaprijeđenju stanja životne sredine.

U okviru projekta, pored radionica koje su održane u osnovnim školama uz stručnu pomoć područnih jedinica Direktorata za vanredne situacije i Instituta za javno zdravlje, organizovan je i ekološki kamp u Crkvičkom polju, u blizini Plužina, koji je pored edukativnog, imao i zabavni karakter, a koji je podrazumijevao izlete do pojedinih vidikovaca i vožnju biciklima. U kampanji, imajući u vidu značaj društvenih mreža, urađeno je deset infografika na temu prirodnih katastrofa i pet veb banera koji su promovisani na portalu i mobilnoj aplikaciji „FOS Media“. Izrađena je i edukativna brošura na temu prirodnih nepogoda.

U okviru projekta, kao najaktivnija škola, naša ustanova je nagrađena sa šatorima za 20 ljudi i sa isto toliko vreća za kampovanje.
Svečanoj dodjeli nagrada koja je upriličena 30. septembra 2019. godine u hotelu „Podgorica“, pored nagrađenih učenika, prisustvovali su i direktor škole g. Branislav Krečković i profesorica biologije Milica Kovačević.

Print Friendly, PDF & Email