Realizovana prva faza saradnje naše škole sa školom Franceta Prešerna iz Kranja

U periodu izmedju 03.10. i 06.10.2018. godine na poziv osnovne škole Franceta Prešerna iz Kranja, predstavnici naše škole boravili su u radnoj posjeti u cilju realizacije prve faze saradnje ovih ustanova. Našu školu predstavljali su: direktor škole Branislav Krećković, specijalista predškolskog vaspitanja Verica Kovačević, profesorica biologije Milica Kovačević i profesorice razredne nastave Jelena Perčinović i Suzana Milović.

Prva faza saradnje osmišljena je da učitelji naše škole prisustvuju časovima i aktivno učestvuju u realizaciji vaspitno-obrazovnog rada u školi. Naše profesorice razredne nastave imale su priliku da razmjene iskustva vezana za primjenu metoda i oblika rada. Smatraju da je ovo za njih dragocjeno iskustvo i posebno su zahvalne ljubaznim učiteljicama Mojci Mirt Jarc i Andreji Šuštar Konc.

Posebno je bila interesantna posjeta naše profesorice Milice Kovačević časovima biologije i hemije. Kabineti su opremljeni najsavremenijim učilima i nastavnim sredstvima, pa doprinose kvalitetnijoj realizaciji nastavnog procesa.

Na poziv našeg ljubaznog domaćina imali smo priliku da prisustvujemo svečanosti povodom obilježavanja 50-godišnjice Dana škole. Gospodin Aleš Žitnik, direktor škole u uvodnom dijelu svog pozdravnog govora obratio se i nama i zahvalio što smo našim prisustvom uveličali ovu svečanost.

U sklopu obilježavanja Dana škole, 06.10.2018. godine održan je Međunarodni simpozijum na temu „Susret tradicionalnog i modernog“. Kongresu je prisustvovalo 134 učesnika iz pet država: Austrije, Crne Gore, Srbije, Bosne i Slovenije. Učesnici su bili raspoređeni u više radnih grupa na kojima su izlagali neku od izabranih tema po modelu World caffe prezentacija. Predstavnici naše škole Verica Kovačević i Branislav Krečković predstavili su radove na teme: „Svaki učesnik je priča za sebe“ i „Tradicionalno i moderno obrazovanje“.

Print Friendly, PDF & Email