Škola u prirodi – Ivanova Korita

Školske 2018 /2019. godine naša škola je za učenike drugog, trećeg, četvrtog, petog i šestog razreda organizovala Školu u prirodi u dva termina na Ivanovim Koritima. Učenici su boravili u odmaralištu Lovćen Bečići. Prvu grupu vodile su učiteljice: Aleksandra Samardžić, Suzana Banković, Olivera Popadić, Zorica Čičković, Mirjana Simović i Budimirka Veseli. Druga grupa: Dragana Dabović, Vjera Milaković, Ivanka Đečević i Ljiljana Vlatković.

Tokom petodnevnog boravka realizuju se razni sadržaji uz korišćenje raspoloživih prostorija odmarališta, aktivnosti animatora i učiteljica.

Prvog dana usvaja se plan koji je okačen na vidnom mjestu i aktivnosti se smjenjuju po rasporedu. Pod tim se podrazumijevama satnica ustajanja, jutarnja gimnastika, doručak, sređivanje soba, obilazak istih. Svakog dana su se smjenjivale aktivnosti na snijegu: skijanje, sankanje setnja u upoznavanje okoline. Poslije snijega povratak u odmaralište gdje su bili počešćeni šoljicom toplog čaja ili limunade. Zatim slijedi ručak, aktivnosti na snijegu, užina, crtani film i večera. Nakon toga je spremanje za diskoteku gdje je svako veče je bilo tematsko: karaoke, maskenbal, veče najkreativnije frizure, izbor misice i mistera i poslednje veče koje je namijenjeno za dodjelu diploma.

U odmaralištu se proslavljaju i djeciji rođendani.

O zdravstvenom stanju učenika se brine dežurni ljekar.

Učenici puni doživljaja vraćaju se u školske klupe gdje iste prenose na papir ilustracijim ili kroz pjesmu / sasatva.

Print Friendly, PDF & Email