ŠKOLSKI LIST ,,SVITANJA“

                                             

     – Pišimo perom ljepote, ljubavi i ljudskosti –

 

Uprkos otežanim uslovima i specijalnim okolnostima u kojima Škola, zbog epidemiološke situacije,  funkcioniše od marta tekuće godine, a zahvaljujući ambiciji, dobroj volji i ljubavi prema ovom poslu, uspijevamo da realizujemo sve zacrtane ciljeve. Tako je trideset i deveti broj školskog lista ,,Svitanja“, koji tradicionalno izlazi 10. aprila, ugledao svjetlost baš ovog novembarskog dana. Sada se bližimo šezdeset prvom rođendanu Škole, pa možda i nije slučajnost što ,,Svitanja“ završavamo u mjesecu kada je Škola 1959. godine (28. novembra) dobila ime OŠ ,,Dašo Pavičić“, a 1971. godine (1. novembra) preseljena iz Njegoševe ulice u novu zgradu na Toploj. Novembar je drugi rođendan Škole, pa nek ovo bude prilika da ga na još jedan način proslavimo i obilježimo.

Podsjećanja radi, list ,,Svitanja“ nastavio je 1987. godine tradiciju prvobitnog ,,Jadrana“ i od tada nezaustavljivo žuri da zabilježi život i rad Škole. Ovogodišnji broj ,,Svitanja“ malo je drugačiji od ostalih jer obuhvata školsku 2019/2020. godinu i dio školske 2020/2021. Tema je PÈRO – motiv koji, između ostalog, simbolizuje pismenost, obrazovanje, promišljanje, umnost. Pored mnoštva sjajnih dječijih likovnih i literarnih radova na pomenutu temu, u ,,Svitanjima“ se nalaze i stranice posvećene: našim nadarenim ali i bivšim učenicima koji svojim rezultatima svjetlaju obraz Škole, prevenciji nasilja i vandalizma, reportaži o Andriću i Herceg-Novom, kao i Međunarodnoj konferenciji Moderni izazovi u obrazovanju održanoj u oktobru mjesecu ove godine.

       List je štampan u tiražu od 550 primjeraka. Narednih dana biće podijeljen učenicima koji su svojim likovnim i literarnim radovima doprinijeli nastanku lista, nastavnicima i ostalim zaposlenima u Školi, kao i sponzorima bez kojih štampanje ne bi bilo moguće. Podlistak ,,Školi u čast“, objavljen za Dan škole u elektronskoj formi, štampan je u 20 primjeraka u crno-bijeloj verziji za arhivu Škole.

Nek nam bude srećan trideset deveti broj ,,Svitanja kao i ovaj ,,drugi rođendan Škole, koji slavimo 28. novembra, uz želju da svoj životni put ispisujemo perom ljepote, ljubavi i ljudskosti i uvijek imamo samo dobre i plemenite zamisli – poručuje glavna i odgovorna urednica ovogodišnjeg broja ,,Svitanja“, profesorica Bojana Mijović, uz isticanje zahvalnosti članovima Redakcije, kolegama i učenicima na uspješnoj saradnji.

Print Friendly, PDF & Email