ŠKOLSKO SPORTSKO TAKMIČENJE, KOŠARKA – DJEVOJČICE OSNOVNE ŠKOLE DAŠO PAVIČIĆ ŠAMPIONKE CRNE GORE, DJEČACI DRUGI

Djevojčice i dječaci Osnovne škole „Dašo Pavičić“ Herceg Novi, učestvovali su proteklog vikenda na finalnom turniru u Podgorici. U organizaciji školskog sportskog zaveza Crne Gore, na programu je bilo takmičenje u košarci. Djevojčice su osvojile zlatnu medalju i pobjednički pehar, dok su dječaci poraženi u finalu i pripala im je srebrena medalja.

Trener ekipe, profesor fizičkog vaspitanja Željko Milićević, zadovoljan je nastupom.

-Čestitam i djevojčicama i dječacima jer su nas dostojno reprezentovali na takmičenju u Podgorici. Djevojke su pokazale da su u ovom trenutku najbolje u Crnoj Gori, dok su dječaci poklekli u finalu. Ovo je veliki uspjeh za našu školu i ja sam prezadovoljan rezultatom koji smo ostvarili, rekao je Milićević.

Djevojcice su u polufinalu savladale OŠ „Dragiša Ivanović“ iz Podgorica rezultatom 41-31, a u finalu ekipu OŠ „Risto Ratković iz Bijelog Polja 36 -23. Djevojčice koje su se okitile titulom prvaka Crne Gore i OŠ „Dašo Pavičić“ donijele šampionski pehar su: Savković Jovana, Đurović Sara, Tatalović Tijana, Bijelić Maša, Jevtović Iva, Jakšić Jana, Radnjić Bojana, Lučić Jovana, Koprivica Milica, Simona Dora Popržan, Mićunovic Lana i Obradović Natalija.

Dječaci su u polufinalu savladali OŠ „Salko Aljković“ iz Pljevalja rezultatom 28- 19, da bi u finalu izgubili od OŠ „Vuko Jovović“ uz Danilovgrada 40-32. Za ekipu dječaka koji su osvojili srebrenu medalju nastupali su: Tičić Nikola, Čuljković Danilo, Krivokapić Balša, Odalović Nilola, Kandić Aleksa, Otašević Matija, Živaljević Nikola, Pavlović Vladimir, Bajović Vladimir, Đurović Drago, i dva igrača koja nisu bili u Podgorici a bili su na opštinskom i regionalnom takmičenju – Boškovic Nenad i Mijuškovic Matija.

Ekipa za ženski fudbal koja je takođe učestvovala na republičkom takmičenju bila je rangirana na četvrtom mjestu.

Print Friendly, PDF & Email