Svjetski dan reciklaže

U okviru obilježavanja 18. marta 2022. godine, Svjetskog dana reciklaže, učenici odjeljenja IV1 i IV2 su posjetili Reciklažni centar Meljine i tom prilikom se upoznali sa načinima odlaganja, to jest sa načinima selekcije otpada i postupcima reciklaže.

 

Članovi ekološke sekcije nižih razreda, pod rukovodstvom nastavnica razredne nastave Budimirke Veseli i Jelene Rostović, a u saradnji sa učenicima VII razreda koje je predvodila profesorica biologije Mirjana Bulatović, učestvovali su u projektu ,,Škole u akciji za reciklažu“. Ovaj projekat je organizovao Centar za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) i Crnogorsko društvo ekologa (CDE). Njegov cilj je bio da podstakne djecu na aktivno razmišljanje o životnoj sredini u kojoj odrastaju, da  u njima probudi kreativnost kako bi sami stvorili ideje o tome na koje se sve načine  priroda može čuvati, održavati čistom, funkcionalnom i zdravom.

Radeći u timu, učenici su imali priliku da kreiraju veoma inspirativne radove od recikliranog materijala. Pomenute rukotvorine su bile dio izložbe postavljene u holu škole.

 

Print Friendly, PDF & Email