UČENICI OŠ “DAŠO PAVIČIĆ” NAJBOLJI NA OPŠTINSKOM TAKMIČENJU PRVE POMOĆI

U prostorijama Crvenog krsta Herceg Novi danas (subota, 18. maj) je održano 47. opštinsko takmičenje u pružanju prve pomoći, na kome je učestvovalo 12 ekipa iz osnovnih škola „Dašo Pavičić“, “Milan Vuković” i „Ilija Kišić“, kao i iz SMŠ „Ivan Goran Kovačić“.

Na četiri poligona u pružanju prve pomoći se nadmetalo po šest ekipa iz kategorija podmlatka i omladine, a najbrojniji i najuspješniji su bili učenici OŠ “Dašo Pavičić”, čiji je mentor profesorica Milica Kovačević, rekla nam je sekretarka opštinske organizacije Mira Krsmanović.

– U kategoriji podmlatka maksimalan broj poena je bio 512. Prvo mjesto osvojila je ekipa broj dva OŠ “Dašo Pavičić” sa 496 poena, drugo ekipa broj šest OŠ “Ilija Kišić” sa 484 poena, a treće ekipa broj jedan OŠ “Dašo Pavičić”sa 469 poena. Slijede ekipa broj četiri OŠ “Dašo Pavičić” 468 poena, ekipa broj pet OŠ “Milan Vuković” sa 456 poena i ekipa broj tri OŠ “Dašo Pavičić” sa 415 poena.

U kategoriji omladine, u kojoj je maksimalan broj mogućih poena bio 608, prvo mjesto je osvojila ekipa broj jedan OŠ “Dašo Pavičić” sa 581 poenom, drugo ekipa broj pet SŠC “Ivan Goran Kovačić” sa osvojenih 534 poena, a treće mjesto dijele ekipe dva SMŠ “Ivan Goran Kovačić” i ekipa broj tri OŠ “Dašo Pavičić” sa po 542 poena. Četvrta je ekipa broj četiri OŠ “Dašo Pavičić” sa 535 poena, a peta ekipa broj šest OŠ “Dašo Pavičić” sa 531 poenom.

Takmičenje je uspješno organizovano, a sve su ispratili predstavnici Crvenog krsta Crne Gore.

– Prvi poligon je bio povreda na roštilju, drugi sport, treći tuča na skupu i četvrti reanimacija za odrasle. Na svakom poligonu su bila po tri markiranta različitih povreda, kurir koji je nosio listu sudija, po jedan glavni i pomoćni sudija koji su pratili sve aktivnosti u toku takmičenja koje je organizovano po pravilniku Crvenog Krsta Crne Gore. Takođe, naš rad je pratio i republički koordinator u pružanju prve pomoći Igor Jokanović sa saradnkom, a sve je prošlo u najboljem redu, poručila je Krsmanović.

Članovi pobjedničke ekipe podmlatka su Pavle Đurović, Mia Vuković, Petar Damjanović, Tea Kaluđerović, Nikola Vukić i Ivan Veseli, a omladinsku ekipu su činili Nađa Radović, Dunja Lazarević, Jelena Vujičić, Sara Mišeljić, Tara Bulatović i Nikolina Dukić.

Osvajačima prvog, drugog i trećeg mjesta uručeni su prigodni pokloni i zahvalnice, a pobjednici su se plasirali na državno takmičenje u pružanju prve pomoći , koje će biti održano sredinom juna na Cetinju.

Tekst preuzet sa: Radio Herceg Novi

Print Friendly, PDF & Email