Uz knjige je život ljepši

Svjetski dan knjige je najljepše proslaviti, a  gdje drugo, nego među knjigama.  Tim povodom, 23. aprila, učenici VI 6 razreda i njihova nastavnica Sandra Seferović, prisustvovali su prezentaciji „Put do knjige“ u Gradskoj biblioteci i čitaonici Herceg Novi.  Zajedno sa učenicima iz OŠ „Milan Vuković „ naši đaci su imali priliku da se podsjete kako je nastalo prvo pismo, prva knjiga i kakve sve promjene je doživjela putem svog istorijskog  razvoja. Prezentacija, potkrijepljena zanimljivim fotografijama, učinila je da učenici vide kako su izgledale glinene  i kamene ploče na kojima se nekada pisalo, kako je izgledalo klinasto pismo, prvi napravljeni papir, pergament, zatim kako se rukopis razvijao kroz vijekove, koje su prve knjige štampane na ovim prostorima i kako danas izgleda knjiga koja je dosegla čak do elektronskih dometa.

Ovu zanimljivu prezentaciju pripremila nam je bibliotekarka Dragana Vuković, uz malu pomoć koleginice Jelene Đonović, te su učenici na samom kraju uživali i u takmičarskom dijelu programa, učestvujući u kvizu koji se sastojao od pitanja u vezi sa odslušanom temom. Svi prisutni đaci dobili su besplatne članske karte i poziv da često posjećuju biblioteku i  čitaju knjige.

Naša škola se može pohvaliti dobrom saradnjom sa roditeljima, pa se ovim putem zahvaljujemo Zorici Marković, koleginici i mami našeg učenika, na izdvojenom vremenu i pomoći u realizaciji posjete biblioteci.

Print Friendly, PDF & Email