Ljekovito bilje protkano nitima prijateljstva

U okviru programa „Spojimo ruke u kolo“ i ove školske godine nastavili smo saradnju najveće gradske škole u Herceg Novom (sa 1455 učenika) sa malim seoskim školama u unutrašnjosti Crne Gore, koje broje 20-tak učenika.

Dana 3.05.2023. godine posjetili smo učenike i zaposlene JU OŠ „Jovan Bjelica“ u Donjim Crkvicama, u najudaljenijem selu Nikšićke opštine. Druženju u školi i razmjeni znanja i vještina pridružili su se učenici i zaposleni JU OŠ „Radojica Perović“ sa Velimlja. U lijepoj atmosferi, poslije dobrodošlice direktorice škole, učenici sve tri škole su prezentovali ljekovito bilje primorske oblasti i oblasti dubokog krša i na jedan zanimljiv način dočarali sve blagodeti biljaka iz naše okoline. Učenici su recitovali, pričali priče, a na kraju učenik je zapjevao uz gusle. Poslije prezentacije ljekovitog bilja učenici su nastavili lijepo druženje i razvijanje prijateljstva uz pjesmu i igru.

Predstavnici naše škole koji su posjetili školu u Donjim Crkvicama su učenici Goran Vasović (V1), Bogdan Rajević (V2), Martina Aranzulo (VIII5), Vasilisa Majstorović (VIII1), Milena Vreća (VIII1) i nastavnice Budimirka Veseli, Milica Kovačević, Vanja Đurović, Verica Kovačević i Mira Krulanović, pomoćnica direktorice.