Ljekovito bilje protkano nitima prijateljstva

U okviru projekta „Spojimo ruke u kolo“, nastavljena je saradnja naše škole sa malim seoskim školama u unutrašnjosti Crne Gore.

Dana 3.05.2023. godine posjetili smo učenike i zaposlene JU OŠ „Janko Bjelica“ u Donjim Crkvicama,  u najudaljenijem selu Nikšićke opštine. Druženju i razmjeni znanja i vještina pridružili su se učenici i zaposleni JU OŠ „Rade Perović“ sa Velimlja.

U lijepoj i prijatnoj atmosferi, poslije dobrodošlice direktorice škole, učenici sve tri škole prezentovali su ljekovito bilje primorske oblasti i oblasti dubokog krša. Na zanimljiv način dočarali su sve blagodeti biljaka iz naše okoline. Nakon toga su recitovali i pričali priče. Učenik Luka Eraković, prvak u guslanju u Crnoj Gori i regionu, zapjevao je uz strune gusala. Poslije prezentacije ljekovitog bilja učenici su nastavili lijepo druženje i razvijanje prijateljstva uz pjesmu i igru.

U dvorištu škole JU OŠ ,,Janko Bjelica“ u Donjim Crkvicama, učenici su posadili drvo prijateljstva.

Predstavnici naše škole koji su posjetili školu u Donjim Crkvicama su učenici  Goran Vasović (V1), Bogdan Rajević (V2), Martina Aranzulo (VIII5), Vasilisa Majstorović (VIII1), Milena Vreća (VIII1) i nastavnice Budimirka Veseli, Milica Kovačević, Vanja Đurović, Verica Kovačević i Mira Krulanović, pomoćnica direktorice. 

Print Friendly, PDF & Email