Humanitarna akcija ,,Slatkiš za osmijeh“

U periodu od  5. do 20. decembra 2021. godine, Stručni  aktiv  nastavnika biologije i hemije, na čelu sa koordinatorkom akcije profesoricom biologije Milicom Kovačević, a u saradnji sa svim Aktivima na nivou Škole, deseti put zaredom je organizovao humanitarnu akciju ,,Slatkiš za osmijeh“. U njoj su učestvovali učenici od I do IX razreda.

Cilj navedene akcije bio je sakupljanje slatkiša i pravljenje novogodišnjih poklon paketića namijenjenih dijeci iz Dječjeg doma ,,Mladost“ u Bijeloj, kao i podsticanje  i razvijanje osjećaja humanosti, empatije i altruizma kod učenika.

Akcija je i ovaj put naišla na izuzetan odziv učenika, nastavnika i roditelja, što  dokazuje da je humanost, kao jedna od veoma važnih ljudskih vrijednosti, duboko ukorijenjena u srcima  naših mladih  naraštaja jednako kao i u srcima odraslih ljudi spremnih za velika djela.

Dana 28. decembra 2021. godine,  delegacija škole koju su predstavljali : v.d. direktora škole Tatjana Krstajić, prof.razredne nastave Suzana Banković  i prof.biologije Milica Kovačević, posjetila je Dječiji dom u Bijeloj i uručila Novogodišnje poklon pakete njihovim štićenicima.

Print Friendly, PDF & Email