Humanitarna akcija „Solidarnost na djelu“

Dana 10. novembra 2018. godine, 32 učenika VII i VIII razreda naše škole, zajedno sa profesoricom biologije Milicom Kovačević učestvovala su u humanitarnoj akciji pod sloganom „Vaše malo-nekome puno“ koju je organizovao Crveni krst Crne Gore pod pokroviteljstvom Opštinske organizacije Crvenog krsta Herceg Novi.

Cilj sabirne akcije bio je prikupljanje pomoći za socijalno ugrožene porodice sa teritorije naše opštine donacijama u vidu prehrambenih i higijenskih artikala.

Akcija je organizovana u hipermarketima HDL-Laković i Voli-Igalo, Idei-centar grada i supermarketu Idea-Zelenika (Cash&Carry) koja je i ovaj put naišla na veliki odziv građana potvrđujući da humanost i želja da se pomogne drugima nije izgubila svoju vrijednost.

Prikupljena sredstva će biti distribuirana porodicama koje se nalaze u stanju socijalne potrebe prema evidenciji Centra za socijalni rad i Opštinske organizacije Crvenog krsta u periodu od 29. novembra do 6. decembra 2018. godine kada se obilježava i Nedjelja Crvenog Krsta.

Print Friendly, PDF & Email